SON DAKİKA
Hava Durumu

HER GÜNÜMÜZ AYRI GÜNDEM..

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2022 11:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2022 11:37

            asgari ücrete zam.. Memur maaşlarına zam.. Emekli maaşlarına zam.. Da yılbaşında olan zam gibi mi olacak diye geliryor aklımıza..4,253 lirayı cebimize girmeden iki kere harcadık..

İnşallah öyle olmaz..

            yeni bütçe hazırlığı var ve yılın daha yarısındayız.. Kaynak kim ?.. Vatandaş.. Bir işçinin maliyeti 6.000.oo lirayı geçti, esnaf bunu kaldıramaz durumda iken yeni vergi artışları gelecek , vatandaş bunun altından nasıl kalkacak?

             milyonlarca suriyeliyi beslemesek artık, kur korumalı mevduatlara milyonları vermesek, yerini bile bilmediğimiz müşteri garantili projelere parayı dökmesek yeni bütçeye de gerek kalmaz.. Nasıl gündem olur mu ?     

            “vatandaşlığa uygun ev ilanı” .  Vardı böyle ilanlar, öylesine abarttık ki işi, bu ilanları verdik..parası olana cennet..

            “devlet ticaret mi yapar kardeşim, don gömlek mi satar, şeker mi satar, alkol sigara mı satar, haram”  diyen vatansever, nasıl iyimi bu gündem ?..arap baharı oldu, din kardeşlerin doldu memlekete,  katil dediğin adamı törenle karşıladın.. Swap’a girdin mi?       

            daha yaralarını saramadığımız yangın felaketinin üzerine marmaris te yine yangın çıkmadı.. Çıkarıldı..

            diyeceğim o ki, fail tutuklandı, tamam, yargılar atarız içeri, o da tamam da, o yanan yerler ne olacak, ölen canlıların hesabı ne olacak, bilen yok.. Peki bu yanan yerler imardan çıkarılsa, hiç bir şart ve koşulda hiç bir proje adı altında imara açılmasa, yangınlara etkisi olur mu? Al bak gündem..

            televizyon dizilerimiz çok geliştirdi kendini, malikanelerde  trenler, tramvaylar ….. ( daha açık yazılmıyor, ahmet amca kızar),  dini program bitiyor peşine eş bulma programı başlıyor,  eşini aldatan hoop kanalda, dolandırılan kanalda, gençler bunları izliyor, madde kullanımı aldı başını gidiyor,..bunları da bir iki gün konuşsak.. Gündem olsa..

            netice i talep;

            muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim? .. Bizi çok ilgilendirmiyor şu anda.. Hele bir seçim kararı alınsın o zaman çıkar ortaya .. Siz yaşadığımız sıkıntıları gündeme taşısanız..  

 

Ayrıca, bıkmadan söylüyorum,  tekrar tekrar söylüyorum..

 

            ünye de  trafik sorununa el atsak, bağırta bağırta gezen, heryerden çıkan motorsikletlere bir çözüm arasak, yol kenarlarını oto park yapmasak, sahili de olduğu gibi bıraksak..  

 

Ayrıca teşekkür ediyorum..

 

            hüseyin ürer ( hocam ) – bir fidan diktin..heryer beton olmasın dedin teşekkür ederim..

 

            asarkaya nın bu hale gelmesinde emeği olanlar – ünye ye yakışmış yeni gördüm .. Teşekkür ediyorum..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.