SON DAKİKA
Hava Durumu

BİLEMİYORUZ

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2022 15:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2022 15:43

Bir kilo kabak, bir kilo dolma biber, iki kilo salatalık, bir kilo limon toplam 148 lira, ( anket için yapmadım Ahmet amca kızma, normal alışveriş yaptım). Bu fiyat artışlarına sebep olan ne bilemiyoruz.

            Patates soğanı terörist ilan ettik, postane de patates soğan sattık, hal esnafını hedefe koyduk, şimdi ucuz et satılacak, e nerde nasıl satılacak, kaça satılacak bilmiyoruz.

            Fındık geldi çattı, kaça mal edeceğiz, findık fiyatı ne olacak, açıklanan rekolte neye göre hesaplandı, bilemiyoruz. ( bir senede üç yüz bine yakın çiftçinin üretimi bıraktığını biliyoruz.)  

            Evde aynı cihazlar çalışıyor, hatta daha az çalışıyor, bu ay elektrik faturası ne kadar gelecek bilemiyoruz. Faturaya yapılacak olan bir kuruşluk zam toplam da milyarları buluyor. Korkunç miktar. Elektriği üreten , ileten ve dağıtan a bakarsak 2021 yılı sonu itibarı ile üretimin çoğu özel sektörde. İletim kamunun elinde,  dağıtımın tamamı özel sektörün elinde,  bu şirketler bütün giderlerini bize fatura ediyor zaten, devletin belirlediği kar marjı da eklenince….Bizim faturayı bilmemize imkan yok.   

            21 küsür liradan aldığım mazotu bir daha ki sefere ne kadar alacağım bilemiyoruz. Bu araba kilometrede ne yakıyor, nakliyeden ekmek kazanan insan hesabını neye göre yapacak bilemiyoruz.

            Burnumuzun dibine kadar giren zincir marketlere bir sınırlama gelecek mi? Bilemiyoruz..

            Tekrarlamaktan bıkmadığımız trafik sorunumuz ne olacak ? bilemiyoruz..

            Ve uzayıp gidiyor.

            Günü yaşamak zorundayız, çoğu vatandaşın yarınına ilişkin herhangi bir plan programı yok.. Bununla ilgili herhangi bir çalışmada görmüyoruz. Hangi partinin adayı kim olacak bizi ilgilendirmiyor. Pandemi etkisinin devam ettiği ortamda bu ve bunu gibi tartışmaların faydası yok.

            Temel sorunlarımız hala ele alınmıyor..

            Kaç sığınmacı var memlekette bunlara ne kadar harcama yapıyoruz. E savaş bitti yollayalım topraklarına geri..

            İthalata yönlenmek yerine o parayı çiftçiye harcasak, girdilerini düşürsek o çiftçinin derdini dinlesek..

            Neredeyse her projeye garanti verilir hale geldi de, kur korumalı mevduat nedir. Ahmet amcanın bankadan kazanacağı paradan banane..bende vatandaş olarak soruyorum..

            Öğrenme maliyetlerimiz yüksek oldu ama öğrendik. Çiftçinin değerini öğrendik, şeker fabrikalarının, kağıt fabrikalarının, uzar gider bu liste,  bunların değerini öğrendik.

            Öğrendik de öğrenmesine bunları kabul edip hatalar dönüş nasıl olacak…Asıl onu bilemiyoruz.

            Not: Akşam evde su akacak mı ?  onu da bilemiyoruz..      

Mübarek Ramazan ayındayız yolardan atlaya zıplaya gidiyoruz alıştık da alışmasına elektrik su çalışmalarınızda bari mağduriyet yaratmayın.. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.