SON DAKİKA
Hava Durumu

Gün“Burası Deprem Bölgesi, Üç Kattan Fazla Olmaz”

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2023 11:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2023 11:36

Gün“Burası Deprem Bölgesi, Üç Kattan Fazla Olmaz”

Sorumluluk duygusuyla yaşayan akıl sağlığı yerinde insanlar,okurlar ve Ünyeliler,bugün sizlerle Kocaeli“Haberler.Com” sitesinde 10 Ocak 2023 Günü kaleme alınıp yayınlanan günümüzün özel ve önemli haberini yaptığım mini yorumla paylaşarak,halen daha ilim ve bilim ağırlıklı insana yatırım yapan yüce Allah’ın ölümsüz kulları arasındaki yerini almayı başarmış iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek devlet ve millet insanı Salih Gün başkanımız gibi insan hayatını kolaylaştıran çalışmalara imza atması gereken idarecilerin sayısının ülkede,Ünye de ve tüm dünyada artmasına karınca kararınca katkımız olsun istedik.

Yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun insanlığın en büyük baş belası cehaletten ve cahillikten kurtulup huzur ve güven içerisinde insanca yaşam sürmeleri ve birlikte yaşadıkları insanlarında aynı minval üzere yaşamalarını sağlamaları için “Oku” ey kulum “Oku” buyruğu gereği okuyup öğrenen ilim, bilim sanat tahsil eden, kendini değiştirip aklını geliştiren Tavşancıl beldesi belediye başkanı rahmetli Salih Gün beyefendi iyi örneğinde olduğu gibi yaşayan tüm seçilmiş ve atanmış sevk ve idareciler, sizlerin asli ve insani görevi ilim ve bilim ağırlıklı hizmetlere ağırlık vererek oylarıyla size kendilerine hizmet etme yetkisi veren insanların can, mal ve namus güvenliklerini sağlayarak huzur ve güven içerisinde yaşamalarını temin etmektir.

Salih Gün Kimdir?
1946 doğumlu Salih Gün,30 Ocak 2022 Günü İstanbul’da hakkın rahmetine kavuştu.Kocaeli Dilovası Tavşancıl beldesi belediye başkanlığı da yapmış olan Salih GünTürk siyasetçidir. Cumhuriyet Halk Partisi 22. dönem Kocaeli milletvekilidir. 1989 ve 1994 yerel seçimlerinde Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den Tavşancıl beldesi belediye başkanı seçilmiştir. 1999yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Tavşancıl beldesi belediye başkanı seçilmiştir. 2002 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kocaeli milletvekili seçilmiştir.

30 Ocak 2022'de İstanbul'da COVID-19 tedavisi sırasında hakkın rahmetine kavuştu. 1999 Gölcük depreminde belediye başkanlığı yaptığı Tavşancıl'da herhangi bir kaybın yaşanmaması, belediye başkanlığı döneminde sadece üç katlı binalara izin vermesi basında yer aldı.

Belediye başkanlığı yaptığı Tavşancıl beldesinde üç kattan fazla ev ruhsatı vermeyen ve 1999 depreminde bu yüzden can kaybı yaşamayan rahmetli Belediye başkanı Salih Gün beyefendinin insana yatırım yapan idarecilik anlayışı, kendinden başkasını düşünmeyen, kendinden başkasına huzur ve güven içerisinde insanca yaşam hakkı tanımayan bencil paragöz seçilmiş ve atanmış sevk ve idarecilere ibret olsun…

Depremle sarsıldığımız ṣu günlerde ibretle okunacak bir hikâye. Mutlaka okuyun...

17 Ağustos 1999 depreminde, depremin merkezine çok yakın olmasına rağmen, bir yerleşim yeri depremden hiç etkilenmedi; orası neresi derseniz Tavşancıl'dı.

Peki, ama nasıl oldu? Tavşancıl 1987'de belde belediyesi oldu,1989 yerel seçimlerinde ise Salih Gün belediye başkanı seçildi. Salih Gün hiç vakit kaybetmeden bir imar planı çıkarmak için kolları sıvadı.

Kocaeli Üniversitesinden bilim insanları ile bölgede bir araştırma yaptırdı. Bilim insanları, hazırladıkları raporla depreme dikkat çekiyorlardı. Çünkü Tavşancıl kuzey Anadolu fay hattının tam ortasında yer alıyordu.

Dönemin belediye başkanı Salih Gün, bilimsel raporları dikkate alarak bir imar planı hazırladı. Bu plan doğrultusunda başta yüksek kat sınırlaması olmak üzere çeşitli kurallar koydu. Ancak o zaman bu imar planı halk arasında tartışma yarattı. Planı destekleyenler olduğu gibi karşı çıkanlarda oldu.

Hatta bu karşı çıkanlar içinde kendi akrabaları bile vardı.”Böyle şey mi olur, Tavşancıl köy gibi kalır” diyenler oldu. En yakınına bile kritere uygun değilse, ev izni ruhsat vermiyordu. Hatta kendi babası bile evlerine bir kat çıkmak istediğinde, ona dahi izin vermedi. Bu taleplere karşı çıkanlara ”burası deprem bölgesi, olmaz!”dedi.

17 Ağustos 1999 Gölcük depreminde,17.480 kişi hayatını kaybetti. Tavşancıl’da ise tek bir insanın burnu dahi kanamadı. Fakat bilime ağırlık vererek başkanlığını insanı yaşatmaya yönelik olarak icra eden Salih Gün başkanı okuyup öğrenmedikleri için hiçbir belediye başkanı örnek almadı.

Ve aradan geçen 24 yıla rağmen 1999 depreminden ders almayan idarecilerimizin vurdumduymaz tavrı henüz ilimden ve bilimden uzak inşa edildikleri için 06 Şubat 2023 gecesi saat.04.17’de Güneydoğuda toplam 10 ilimizi ve insanlarını yataklarında yakalayan ve onlarca insanımızın vefatına, onlarcasının yaralanmasına ve sağ kurtulanların ve kurtulacak olanların evinden barkından olmasına sebep olan depremi bugün itibariyle 5 günü geride bırakmamıza rağmen henüz ulaşılamayan enkazlardan kaç insanımızın sağ salim çıkacağı belli değil..

Ancak seçilmiş ve atanmış tüm idarecilerimizden ve bundan sonra da seçilecek ve atanacak tüm idarecilerimizden bugün aramızda olmayan Tavşancıl belediye başkanı Salih Gün beyefendi gibi gelecek seçime değil, gelecek nesle yani insana yatırım yaparak“İnsan kaybetmektense oy kaybetmeyi tercih ederim.”zihniyetiyle görev icra etmesi istenmekte ve beklenmektedir.

Ahmet Yenin
İnsanca
Gün” Burası Deprem Bölgesi, Üç Kattan Fazla Olmaz ”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.