SON DAKİKA
Hava Durumu

40 yıl boyunca tek başına Mağara'da yaşadı..!

40 Yıl Boyunca Mağarada Yaşayan İskender, kendine tahsis edilen kulübeye geçince Bigadiç'in sağlık ekipleri tarafından yapılan kontroller sonucunda, Gündüz'ün bu dünyadan göçtüğü belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 12:03
Kaynak: IGF
40 yıl boyunca tek başına Mağara'da yaşadı..!

Bu da Balıkesir'in "Mağara Adamı" Tam 40 yıl boyunca tek başına Mağara'da yaşadı..!

Yalnızlıkla geçirdiği yılların ardından Bigadiç'in dağlık ve ıssız mahallelerinde, sessizliğin ve doğanın kucağında yaşamını sürdüren İskender Gündüz, son yolculuğuna uğurlandı. Bigadiç'in Akyar Mahallesi'nde, yıllarca mağarada tek başına yaşadıktan sonra 6 yıl önce modern hayata uyum sağlamak adına taşındığı kulübede hayatını kaybetti. 80 yaşındaki Gündüz'ün hayatı, adeta bir izole edilmişlik masalına benziyordu. Doğanın sınırları içinde, insan ayaklarının nadiren bastığı topraklarda geçirdiği yılların ardından, modern dünyanın izlerini taşıyan bir kulübeye taşınmıştı. Ancak yaşamın akışı, onunla birlikte olmayı tercih ettiği yalnızlığına son verdi.

İskender Gündüz, kulübenin dışındaki bankta çobanlar tarafından hareketsiz bulunduğunda, o sessizlik içindeki son nefesini vermişti. Bigadiç'in sağlık ekipleri tarafından yapılan kontroller sonucunda, Gündüz'ün bu dünyadan göçtüğü belirlendi. Bugün, mahalledeki cemevinde düzenlenen törenle, Gündüz'ün anısına dualar okundu. Ardından, mahalle mezarlığına götürülen Gündüz'ün naaşı, doğanın kucağına defnedildi.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.