SON DAKİKA
Hava Durumu

ÜNYE BELEDİYESİ NEDEN SUSUYOR?

Belediye dükkânları ile alakalı bir açıklama da İyi Parti İlçe teşkilatından geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2022 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2022 09:31
Kaynak: Sabah
ÜNYE BELEDİYESİ NEDEN SUSUYOR?

Belediye dükkânları ile alakalı bir açıklama da İyi Parti İlçe teşkilatından geldi.

Ünye İyi Parti Basın Sözcüsü Berkay Torunoğlu tüm bu gelişmeler karşısında Ünye Belediyesinin kendi esnafı bu kaosun içindeyken herhangi bir açıklama yapmamasına tepki gösterdi. Torunoğlu, Ünye Belediyesinin bu konuları bizden önce çıkıp, ilk olarak oradaki esnafla paylaşması daha sonrada Ordu Büyükşehir Belediyesine gidip bu konuyla alakalı bilgi alması ve Ünyelinin hakkını savunması gerekiyordu” dedi.

Ünye İyi Parti Basın Sözcüsü Berkay Torunoğlu; “OBB buradaki dükkânlarla alakalı herhangi bir şartname hazırlamış mıdır, hazırlamış ise neye istinaden ve hangi değer üzerinden insanlarla buradaki dükkânların pazarlığı yapılıyor.  Hangi hususlara dayanarak devir yapılacağı söyleniyor. Biz bu konularla alakalı OBB’den açıklama bekliyoruz” dedi.

Uzun zamandır Ünye kamuoyunu meşgul eden, büyük cami yanındaki belediye dükkânlarıyla alakalı bir açıklama da Ünye İyi Parti’den geldi. Ünye İyi Parti Basın Sözcüsü Berkay TORUNOĞLU, Moda Tv mikrofonlarına yaptığı açıklamada; “ Ünye belediye dükkânları şuanda Ünye’nin en büyük sorunlarından biri haline dönüştü. 2014 yılında Büyükşehir yasasıyla beraber belli ölçeğin üzerindeki araziler Ordu Büyükşehir Belediyesine devredildi ve oradaki işletme araziler üzerindeki haklarda OBB’sinin inisiyatifine bırakıldı. Ünye Belediyesi maalesef belli bir ölçeği düşüremediği için parselasyon çalışmalarını da yapamadığı için Ünye Çamlığını, Ünye belediye dükkânlarının olduğu araziyi ve 15 Temmuz caddesi üzerindeki 15 Temmuz meydanını OBB’ye devretmek zorunda kalmıştır. Biz muhalefet partisi olarak buradaki eksiği de eleştirmiştik, fakat onun üzerine bir sünger çektik” diye söyledi.

“ESNAF NEDEN RAHATSIZ”

Ünye İyi Parti Basın Sözcüsü Berkay Torunoğlu, belediye dükkânlarında ki esnafın rahatsızlıklarını yapılan ziyaretler ve istişarelerde tespit ettiklerini söyleyerek; “ Bugün belediye dükkânlarının sorunlarıyla ilgili esnafla da istişare ve görüşmeler yapıldı. Esnaf bu durumdan çok rahatsızdı. Peki, esnaf neden rahatsız?  Çünkü ortamda büyük bir rahatsızlık var. Bundan 3 ay önce esnafa yaptığımız ziyaret esnasında, esnafa bir proje çizildiği ve OBB’nin de bu proje dahilinde esnafı hak sahibi yapacağı söylenmişti. Fakat daha sonra gündeme daha farklı bir konu atıldı. OBB, Ünye’ye sormadan, Ünye kamuoyunun fikrini almadan hatta belki Ünye Belediyesi ile istişare yapmadan, oradaki mevcut araziyi kendi borçlarına karşılık SGK’ya devretti. Bu devir çok açık bir şekilde ortada ve bugün hala o dükkânların ve arazinin tapusu hala SGK’nın üzerindedir. Konuyla alakalı ne oldu Büyükşehir Belediyesi çıkıp konuyu aydınlatan herhangi bir açıklama yapamıyor ve hala belediye dükkânı esnafı, kendilerine Ordu büyükşehir belediye tarafından dükkân satıldığını belli başlı şartlar karşılığında devir yapılmasını beklemektedir” şeklinde konuştu.

“ESNAFLARI DÜŞÜNEN YOK”

Ünye İyi Parti Basın Sözcüsü Berkay Torunoğlu tüm bu gelişmeler karşısında Ünye Belediyesinin kendi esnafı bu kaosun içindeyken herhangi bir açıklama yapmamasına da değinerek; “Ünye Belediyesi tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesine devredilen bu belediye dükkânları, rahmetli Sami Soysal döneminde Ünye’nin küçük esnafına bir destek amacıyla yapılmıştı. Her ne kadar mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumuna devredilmişte olsa, orada ticaret yapan, Ünye’nin ticaret hacmini arttırmaya çalışan Ünye’ye bir katma değer eklemeye çalışan esnaflar var. Ünye Belediyesi sanki sorumluluk Büyükşehir Belediyesine gitmiş gibi, sanki buranın işletmesi Ordu büyükşehir Belediyesine geçtiği zaman kendi sırtından bir yük kalkıyormuş gibi bir tavır içerisindedir. Biz bunu da kabul etmiyoruz. Çünkü oradaki esnafın derdi Ünye’nin derdidir, oradaki esnaf Ünye halkına hizmet etmektedir. Ünye Belediyesinin bu konuları bizden önce çıkıp, ilk olarak oradaki esnafla paylaşması daha sonrada Ordu Büyükşehir Belediyesine gidip bu konuyla alakalı bilgi alması ve Ünyelinin hakkını savunması gerekiyordu” dedi.

Torunoğlu, “Biz İyi Parti yönetimi olarak, maalesef Ünye Belediyesini bu konuda çok vasat ve zayıf buluyoruz. İnşallah bir gün onlarda sadece Ünye Belediyesinin arazisi yâda işletmesinde olan konularla yetinmezler ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin de Ünye adına işlettiği yerleri Ünyeli adına savunurlar ve Ünyelinin hakkını bir şekilde savunurlar diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Haber:İrfan Çavuşoğlu

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.