SON DAKİKA
Hava Durumu

Meclise Girmesi Yasaklandı!

Orduluların sağlığına kavuşmasında büyük katkı sunduğu SMA hastası Demir Ali’nin annesi Av. Ezgi Kara Bayraktar’ın TBMM’ye girişi süresiz yasaklandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 14:27
Kaynak: IGF
Meclise Girmesi Yasaklandı!

CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez TBMM’de SMA hastalarının durumuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Orduluların yakından tanıdığı ve sağlığına kavuşmasında büyük destek sağladığı Demir Ali’nin annesi Av. Ezgi Kara Bayraktar da katıldı.

Basın toplantısında Demir Alin’nin annesi Bayraktar da söz aldı. Toplantı sonrası Av. Ezgi Kara Bayraktar’ın TBMM’ye girişi süresiz yasaklandı. Yasağa gerekçe olarak Bayraktar’ın milletvekili olmamasına rağmen konuşma yapması gösterildi.

Bayraktar yasağa tepki gösterdi; “Vekil olmadığım halde söz aldığım için ise TBMM girişim süresiz yasaklanmıştır...Türkiye'de adalet bu kadar, kimse konuşmasın..” dedi.

SMA hastası Demir Ali’nin tedavisi için verdiği çabayla hafızalara kazınan anne Av. Ezgi Kara Bayraktar, şu açıklamayı konuştu: “Meclis kürsüsünde bugün SMA’lı bebeklerin her türlü tedaviye erişebilir olmaları gerektiği ile ilgili basın açıklaması yaptık. Zolgensma ve devletimizce geri ödeme kapsamında bulunan spinraza gerekirse ailelere seçenekli olarak sunulmalıdır. Mevcut durum Uluslararası çocuk hakları sözleşmelerinin ve Anayasa’nın ihlalidir. Hiçbir çocuğun tedaviye ulaşım hakkı engellenemez. Ve hiçbir çocuğa herhangi bir tedavi dayatılamaz.” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalardan sonra Av. Ezgi Kara Bayraktar’ın milletvekili olmamasına rağmen konuşma yaptığı gerekçesiyle TBMM’yi girişinin süresiz yasaklandığı bildirildi. 

Ordu Olay Gazetesi Haber Merkezi

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.