SON DAKİKA
Hava Durumu

TEMEL SORUN: HEKİME ŞİDDET!

Sağlıkta şiddet yasasının ve ücretlerin düzenlenmesini talep eden doktorlar, 14-15-16 Mart 2022 tarihlerinde 3 gün iş bırakma eylemi yapacaklar.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2022 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2022 12:28
Kaynak: Sabah
TEMEL SORUN: HEKİME ŞİDDET!

Hekimlerin şiddete maruz kaldığını söyleyen Ordu Tabip Odası Başkanı Ali Coşkun,” Türkiye'deki Tabipleri hiçbir hükümete yıkarak haksızlık yapamayız.  Türkiye’deki Tabipler Ben 35 yıllık hekimim.  35 yıl boyunca devamla özlük hakları ve toplumdaki saygınlıklarını erozyona uğradı,  hasar aldı ve ciddi kan kayıplarımız var.  Dolayısıyla 35 yıllık bir süreçten bahsettiğimize göre burada takdir edersiniz ki bunun grev dediğiniz veya iş bırakma diye veya işi yavaşlatma dediğiniz olay asla bir maddi karşılık nedeniyle değildir.

Çünkü 35 yılda zaten herkes bu ücretleri alıyor ve şimdiye kadar da hiçbir şey yapmamışsın ama ne zaman artık hekimleri canına, aklına ve özgürce iş yapma yeteneğine saldırılar başladı. Hekimler mutsuz oldu. Yani bir hekimi sizi tedavi eden bir hekimi, sizi ölümün pençesinden almaya çalışan bir hekimin siz kalkıp da darp ettiğiniz zaman ondan sonra o hekimi tekrar sizden sonra gelen hastaya bakmasını bekleyemezsiniz. En azında sağlıklı bir beyinden bakması bekleyemeyiz.  Hekimlerin en büyük sıkıntısı bu durumdur. Türkiye'de yaşanan ve dar olaylarını giderek artan şiddette hekimlere sunulmasıdır” dedi.

Coşkun, “Hekimler Hakarete Maruz Kalıyor”

Ali Coşkun, “Burada gerçekten hem toplumu hem bizi yönetenlerin alması gereken acil durum ve kararlar vardır. Ben Sayın Nobel ödüllü hocamız Türk profesörü sn. Profesör Doktor Aziz Sancar’la zaman zaman mail yoluyla iletişim kurabilen bir doktorum.  Bu konuda kendisinden yardım istedim dedim ki sayın hocam siz herkes tarafından sayıdan sevilen biri hekimsiniz.  Belki hekimlere şiddet uygulamayın bu çağdışı bir olaydır. Bu hekimleri reva gördüğü bir sistem değildir. Diye belki bir şeyler söylerseniz veya bir şeyler yazarsanız bu hekimlere yapılan şiddet belki durur dedik bir ihtimal bana dedi ki Cevap yazdıracağım şu konuda bir şey diyemem. Çünkü ben utanıyorum ben 40 yıldır Amerika’dayım. Ben böyle bir şey görmedim. Hekimlere böyle davranılmasından, hakarete uğramasından dolayı mutsuzum” diye söyledi.

Dolayısıyla birinci aşamada hekimleri mutsuzluğu yüzünden hekim neden yer değişikliği ile düşünecek kadar bunalır? Çünkü hekimler mutsuzdur.  Mutsuz da nedir bu arayış ya başka illere gidiyorlar.  Yani hekime şiddetin en az olduğu ile veya yurt dışına gitmenin yollarını arıyorlar. Bu hekimlerimiz bir arayış içerisine girmeye başladı ne yapsak ne etsek birbirlerine soruyorlar bize soruyorlar.  Bu nedenle hekimlere yapılan bu şiddet ülkemize yakışmıyor” dedi.

Haber: Tuğçe kaymak

 

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.