SON DAKİKA
Hava Durumu

Ordu Barosu’ndan Farkındalık Paneli

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından, rahim ağzı kanseri farkındalık söyleşisi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 12:14
Kaynak: IGF
Ordu Barosu’ndan Farkındalık Paneli

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nun düzenlediği, rahim ağzı kanseri farkındalık söyleşisine konuşmacı olarak Doç. Dr. Seda Keskin katıldı. Baro konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, Sağlık Bakanlığı-Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Seda Keskin, kadın hukukçuları ve kadın STK temsilcilerini, son yıllarda artan rahim ağzı kanserine karşı bilgilendirdi.

Genç Kadınlarda da Görülüyor

Genellikle 50 yaş civarında ortaya çıkan rahim ağzı kanserinin son yıllarda genç kadınlarda da görülmeye başladığını belirten Doç. Dr. Seda Keskin, en önemli tedavisinin de diğer kanser türlerinde olduğu gibi erken teşhis olduğunu ifade etti.

Kadınlarda En Sık Görülen Kanser Türlerinden

Doç. Dr. Seda Keskin, rahim ağzı kanseri ya da tıbbi adıyla serviks kanserinın, rahmin serviks (boyun) adı verilen alt kısmındaki hücrelerde görüldüğünü ve dünyada en sık görülen jinekolojik kanserlerin başında geldiğini de hatırlatarak, “Kanser çeşitleri arasında en sık görülen 14. kanser türü olup kadınlarda tespit edilen en sık kanser türlerinde ise 4.sıradadır” dedi.

Erken Teşhis Önemli

Eğer herhangi bir sorun yoksa yılda bir kez muayene ile birlikte düzenli smear testi yaptırmak, hastalığın erken evre tanısı için önemli. Son yıllarda uygulanmaya başlayan Işıkla Tarama Yöntemi sayesinde ise smear testine göre 2 yıla kadar varan erken evrelerde rahim ağzı kanserini tespit etmek mümkün.

Plaket Takdim Edildi

Söyleşinin sonunda, Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Arzu Atabay Akçevre, katkılarından dolayı Doç. Dr. Seda Keskin’e günün anısına çiçek ve plaket vererek, teşekkür etti. Akçevre, “Harika bir söyleşiydi. Baromuz Kadın Hakları Komisyonu organizasyonunda düzenlediğimiz rahim ağzı kanseri farkındalık söyleşisine katkıda bulunan başta Doç. Dr. Seda Keskin hocamıza ve tüm katılımcılara çok teşekkür ederim” dedi.

Ordu Hayat Gazetesi

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.