SON DAKİKA
Hava Durumu

Ünye'nin Kent Vizyonu ve Turizm Kimliğini Kim Yok Sayıyor

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkan Adnan Sobi Ünye sahilindeki Yunus Emre parkında bulunun Yunus Emre büstünün yerini ÜNTİD ve turizmciler tarafından belirlenen yere konulmamasının Ünye'nin kent vizyonu ve turizm kimliğini yok sayıldığını işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2022 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 17:47
Kaynak: Sabah
Ünye'nin Kent Vizyonu ve Turizm Kimliğini Kim Yok Sayıyor

 

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkan Adnan Sobi Ünye sahilindeki Yunus Emre parkında bulunun Yunus Emre büstünün yerini ÜNTİD ve turizmciler  tarafından belirlenen yere konulmamasının Ünye'nin kent vizyonu ve turizm kimliğini yok sayıldığını işaret etti.

Konuya ilişkin ÜNTİD Başkanı Adnan SOBİ şunları söyledi.

“Tarih, Kültür ve Turizm Kenti ÜNYE 'mizin manevi değeri olan Yunus Emre Heykeli bulunduğu yerden taşınacağı yer, yeni düzenlenen peyzaj alanının tam ortası olması yönünde ÜNTİD ve turizmciler olarak belirlenmişti. Heykellerin yerleştirilmesindeki asıl amaç, bulundukları lokasyon, peyzaj ve meydan gibi alanların en görünür ve görkemli yeri olan merkezi noktaları ön plana çıkarmaktır. Ancak, Ordu Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi maalesef Ünye'nin kent vizyonunu ve turizm kimliğini yok sayarcasına yanlış yere konumlandırmak için hazırlık yapmaktadır. Eğer bu alanın orta kısmı değil de kaldırım kenarına koyulacaksa neden masraf edilip eski yerinden alınıyor” dedi.

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.