SON DAKİKA
Hava Durumu

Ünyeli seçilmiş ve atanmış idarecilerin en büyük ayıbı…

Ünye merkez Orta Çarşı Caddesi girişindeki şu moloz yığınından oluşan çirkin görüntü olaydan haberdar olup olmadıkları ayrı tartılma konusu ancak yine de iş bitirilmeden mesai bitti diye yarım bırakılıp yarın sabah gelir yaparız şeklinde bir düşünce ile bırakılması

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 19:14
Kaynak: IGF
Ünyeli seçilmiş ve atanmış idarecilerin en büyük ayıbı…

Başlanmış Bir İşin Yarım Bırakılması İçin Zorunlu Sebep Olmalı…


Ünye merkez Orta Çarşı Caddesi girişindeki şu moloz yığınından oluşan çirkin görüntü olaydan haberdar olup olmadıkları ayrı tartılma konusu ancak yine de iş bitirilmeden mesai bitti diye yarım bırakılıp yarın sabah gelir yaparız şeklinde bir düşünce ile bırakılması Ünyeli seçilmiş ve atanmış idarecilerin en büyük ayıbı…
Çünkü seçilmiş ve atanmış idarecilerin asli ve insani görevi halkının hayatını kolaylaştırmaktır. Bu konudaki ilk görevde mahallenin muhtarına düşmektedir. Muhtar bu konuda ilgili idareyi zorlayacak ve başlanmış işin derhal bitirilmesini halkının huzurlu ve güvenli yaşaması için sağlayacaktır. Muhtar görmemiş ise yöredeki işletmeciler aynı işi aynı sorumluluk ile takip edip söz konusu hava şartlarının da çalışmaya engel olmadığını ileri sürerek bu söz konusu molozları buradan kaldırtıp yeni parkeleri kurallar çerçevesinde döşeterek  insanların rahatlıkla geliş geçiş yapmalarına katkı sağlayacaklardır. Biz burada aynı yanlışlık Avrupa da olmaz diyerek kendimizi küçültmek istemiyoruz. Ama lütfen sadece idareciler değil idarecileri seçerek görev ve yetki veren devletin sahibi millet olarak biraz daha duyarlı olalım. Bizim Avrupalı insanlardan ne farkımız var. Hepimizi akıl verip yüce Allah yaratmadı mı. Avrupa’lı dediğimiz insanlar ve idareciler ülkelerinin ve insanların huzurlu ve güvenli yaşamlarını düşünüyor da biz niye sadece kendimizi düşünüyoruz acaba diye kendimizi sorgulamalıyız.
Bugünkü  havanın güzelliğinde yani harika bir çalışma ortamında başlanmış işin mesai bitti diye yarım bırakılması tabii çalışanların kendilerini söz konusu işe gönderen idarecilerinin olaydan haberdar olup olmadıkları bize karanlık. Ancak yine de o işi yapanların başında söz sahibi bir yetkili vardır ve bu iş bu haliyle böyle yarım bırakılmaz deyip bitirilinceye kadar çalışmayı sürdürmeliydi. 
Ünye’nin hiçbir yerinde başlanmış bir iş,  hele hele Ünye merkez Orta çarşı caddesi gibi insanların yoğun gelip geçtiği en işlek yerleşim yerinde iş bitirilmeden askla bırakılmaması gereken işin mesai bitti gerisini yarın sabah gelir yaparız diye bırakılması en basit ifade ile idarecilerin en büyük ayıbıdır. Bu noktada işin yarım bırakılması için hava şartları uygun olmaz, çalışmaya imlan vermez o zaman haklı mazeret nedeniyle başlanmış iş bir süreliğine de olsa yarım bırakılabilir ama o da olmaz olmamalı.

Ünye merkez Orta Çarşı Cadde girişinde Esas Simit işletmesi önünde kırılmı8ş olan parkelerin gelen geçen insanların sağlıklı yürümelerine engel olduğu için işletme sahiplerinin talebi üzerine 07 Şubat 2024 Çarşamba günü söz konusu olay mahalline gelen belediye çalışanları tarafından kırılıp yeniden döşenmesi gerekirken mesai bittiği için olay yeri koruma çemberi içerisine alınıp öylece çirkin görüntü arz eder şekilde bırakılması gelen geçen insanları rahatsız ettiği halde bana dokunmayan yılan bin yaşasın yanlış anlayışıyla buradaki çirkinliğe boyun bükenleri anlamak mümkün değil doğrusu.!

Haber Ahmet YENİN

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.