SON DAKİKA
Hava Durumu

Samsun-Sarp Demir Yolu İçin Çalışmalar Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu katıldığı bir canlı yayınında Samsun-Sarp projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 16:27
Kaynak: IGF
Samsun-Sarp Demir Yolu İçin Çalışmalar Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ordu’nun da içinde bulunduğu Samsun’dan Sarp’a kadar demiryolunun proje çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

Bakan Uraloğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi, “Haritayı kafamda canlandırdığımda; biraz önce bahsettiğim Ovaköy’den başlayıp Kapıkule’ye kadar devam edecek olan bir hat var. Gaziantep, Osmaniye ve Mersin… Burada hızlı tren çalışmalarımız devam ediyor. Oradan Ulukışla’dan, Karaman’a, Aksaray’a gidecek olan proje çalışmamız bitti. Karaman’dan sonra zaten İstanbul’a kadar geliyorsunuz. İstanbul’dan da Kapıkule’ye kadar devam eden bir hızlı tren hattımız var. Diğer taraftan da Samsun’da bağlanacak Kırıkkale’nin Delice ilçesinden Çorum ve Amasya’ya bağlanacak hattın projesini bitirdik. Samsun’dan Sarp’a kadar proje çalışmalarını da başlattık. 2053 projeksiyonunda 52 ili doğrudan hızlı trenle tanıştırmış olacağız.”

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.