SON DAKİKA
Hava Durumu

Ordu’da "ALTIN FINDIK FESTİVALİ önerisi.

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği olarak, , Dünya’da en fazla fındığın Ordu’da üretildiğine dikkat çekmek istiyorum. Dolayısıyla, Ordu’da Altın Fındık Festivali’nin yapılması önerisinde bulunuyoruz. 

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 09:18
Kaynak: IGF
Ordu’da "ALTIN FINDIK FESTİVALİ önerisi.

ORDU’DA “ALTIN FINDIK FESTİVALİ” YAPILSIN... !


-Ordu’da "ALTIN FINDIK FESTİVALİ önerisi. 

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği olarak, , Dünya’da en fazla fındığın Ordu’da üretildiğine dikkat çekmek istiyorum. Dolayısıyla, Ordu’da Altın Fındık Festivali’nin yapılması önerisinde bulunuyoruz. 
Altın Fındık Festivalinin, bu zamana kadar yapılmamış olmasını eksiklik olarak bulurken, hiç bir fındık üreten ilde yapılmamış olmasını bir şans olarak görüyoruz. 
Festivalin ekonomik maliyeti ve kaynak sorunu çözümsüz değil. 
“Dünya’da kabul gören Altın Portakal, Altın Koza gibi, Ordu Altın Fındık Festivali yapılmalıdır. "
        Ordu ilimiz fındık üretimi anlamında Dünya’nın en çok fındık üreten ili. Dolayısı ile bizim önerimiz ünlü sanatçıların da katılımı ile büyük etkinliklerle birlikte Altın Fındık Festivali’nin birincisinin başlatılması önerisidir. Biz bu öneriyi çok önemsiyoruz. Valiliğimizden de, Büyükşehir’den de, Oda ve Borsaların ciddi destekleri ile Dünya’da kabul gören Altın Portakal, Altın Koza gibi Ordu Altın Fındık Festivali’nin çok ciddi kabul göreceğini düşünüyoruz. Bu anlamda Festival önerimizi yapıyoruz. Bu önerimizi hayata geçirmek içinde samimiyet ve ciddiyetle üzerinde durmaya gayret edeceğiz.
Altın Fındık Festivali ile ilgili en büyük tereddüt mali sorumluluk konusu. 
Yani çok ciddi bir kaynak aktarılması gerekiyor. Bu kaynağın nereden nasıl bulunması ile ilgili tereddütler yaşanıyor. Ordu, fındık ihracatında da entegre olarak hazırlanmasında da ciddi altyapıya sahip. Ülkemizin ihracat firmaları sıralamasında ilk 500 ve 100 'e giren fındık firmalarımız var. Ben özellikle fındık fabrikalarımızın ve güçlü firmalarımızın buna ana sponsor olarak katkı sunacaklarından hiç şüphem olmadığını belirtmek istiyorum. Ama ciddi anlamda maliyeti olacak. Aynı zamanda turizmsel anlamda ve kentin tanıtımı anlamında da maliyetinin çok çok üstünde katkısı olacak.

-“Altın Fındık Festivali Komitesi bir an önce kurulmalı” -

Büyükşehir Belediye’mizin ve Valiliğimizin "Altın Fındık Festivali Komitesi" anlamında bir komite kurması ve bunun çalışmalarına da bir an önce başlamasını arzu ediyoruz. Bu komite başlangıcı diğer fındık üreten illerin festival yapmasının önüne geçeceğini düşünüyorum. Çünkü, Giresun ve Sakarya önemli bir fındık bölgesi ve dolayısıyla bu ismi ve festivali kapanın bu anlamda çok ciddi artı sağlayacağı ve öne geçeceğini de düşünüyorum.
ADNAN SOBİ 
ÜNTİD BAŞKANI

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.