SON DAKİKA
Hava Durumu

ORDU’DA 3 YENİ MADEN SAHASI AÇILDI

Adıgüzel, Çok açık ifade ediyorum. Su coğrafyasında suyu tartışıyorsak bundan daha abes hiçbir şey olamaz. dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 10:00
Kaynak: IGF
ORDU’DA 3 YENİ MADEN SAHASI AÇILDI

Ordu’da 3 Yeni Maden Sahası Açıldı Arkası Da Gelecek

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu’da 3 tane yeni maden sahası açıldı. Bu yeni oldu. Ulubey Çağlayan, Gölköy Emirler, Kabadüz Musakırık’ta maden izni çıktı. Her gün bunların yenisi çıkacak. Dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının bu konudaki siyasetleri nedir ortayı koymaları lazım.” dedi.

Adıgüzel şu açıklamayı yaptı: Kırsal alandaki grup yollarıyla iç belediyelerin kendi yolları çok ciddi facia. Esas da su sorunu. Su coğrafyasında suyu tartışmak kadar abes hiçbir şey olamaz.  Ben aşağı yukarı şu anda nasıl hastalara randevu için yetişemiyorsam bütün fındık ayında da su taleplerine yetişemiyorum. Çok açık ifade ediyorum. Su coğrafyasında suyu tartışıyorsak bundan daha abes hiçbir şey olamaz.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI MADENLER KONUSUNDA NE YAPACAK?

Ayrıca Ordu’nun yüzde 74 alanı maden alanı ve Ordu bu konuda Türkiye'de ikinci. Böyle bir ilin büyükşehir belediye başkan adayının bu konu ile ilgili dönemindeki 5 yıllık süreçte ne tarafta olduğunu söylemesi lazım. Bunu söylemiyorlarsa vatandaşın sorması lazım.

YILMAZIN DA GÜLERİN DE SİYANÜR TARLALARINDA İZİ VAR

Birinizin Fatsa'daki siyanürde iziniz var birinizin Türkiye’deki siyanürde izin var. Hani adaylardan biri diyorya tarlada izim var diye hakikaten siyanür tarlasında Enver Yılmaz’ın ize var. Hilmi Güler’in de Enerji Bakanlığı döneminde tüm Türkiye’deki siyanür tarlalarında izi var. Hilmi Güler'in Enver Yılmaz'ın çevre ve siyanür madenleri konusunda sicili temiz değil.

ORDU’DA 3 YENİ MADEN SAHASI AÇILDI

Ordu’da 3 tane yeni maden sahası açıldı. Bu yeni oldu. Ulubey Çağlayan, Gölköy Emirler, Kabadüz Musakırık’ta maden izni çıktı. Valilikte proje sunumu yaptılar valilik izin verdiğinde kazmayı vuracaklar. Her gün bunlar çıkacak. Dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının bu konudaki siyasetleri nedir ortayı koymaları lazım. “

Ordu Olay Gazetesi Haber Merkezi

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.