SON DAKİKA
Hava Durumu

Mimarlar otopark sorununu gündeme getirdi

Ünyeli mimarlar, Mimarlar Odası Ünye Temsilciliği tarafından düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelerek Ünye’nin de otopark sorununu görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2022 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2022 19:31
Kaynak: Sabah
Mimarlar otopark sorununu gündeme getirdi

Ordu Mimarlar Odası Ünye Temsilcisi Mimar Servet Zeren tarafından Ünye’de faaliyet gösteren mimarlar 26 Mart 2022 Cumartesi günü kahvaltı programında bir araya geldi. Ali Nevzat Yüzüncüyıl Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıya Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş te katıldı.

Kahvaltı programında konuşan Ordu Mimarlar Odası Başkanı Ünye Temsilcisi Mimar Servet Zeren, şunları söyledi; “Bizim otopark yönetmeliği ile ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Bu konuyu devamlı Belediye ile de görüşüyoruz. Otopark yönetmeliğinde teknik olarak binalarda yerleştiremediğimiz araçlardan dolayı belediyenin bununla ilgili bize yer göstermesi gerekiyor. Henüz bu yerler gösterilemiyor. Bununla ilgili bir çözüm bekliyoruz. “

Otopark tüm illerde olduğu gibi özellikle Karadeniz Bölgesi’nde ciddi bir sorun yaratıyor diyen Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş, şunları söyledi; “Otopark tüm illerde olduğu gibi özellikle Karadeniz Bölgesi’nde ciddi bir sorun yaratıyor. Çünkü daha ziyade coğrafi olarak eğimli alana sahip olduğumuz için bodrumda yapılaşma biraz zor. Bodrumda otopark temin edilmesi bu anlamda zorlaşıyor” dedi.

Önümüzdeki dönemde yönetmeliklerin uygulamaya başlamasıyla beraber çok daha büyük sorunlara yol açacağını ifade eden Başkan Eriş, sözlerine şöyle devam etti; “Yapılan şehir imar planlarında otopark yerleri belediyeler tarafından aslında ayrılması zorunludur. Son çıkan otopark yönetmeliği ve ilgili mevzuatlarında bu öncelikli şart olarak koşuluyor. Ama ne yazık ki şuanda Altınordu şehir imar planı yeni yapılıyor. Henüz yürürlüğe girmedi. Buna rağmen şehirde otopark yeri ayrılmamış. Ünye’de tabi bu zorluğu yaşıyor. Fatsa’da bu zorluğu yaşıyor. Önümüzdeki dönemde bu yönetmeliklerin uygulamaya başlamasıyla beraber çok daha büyük sorunlara yol açacak. O yüzden bir an önce ben buradan yerel yönetimlere bu sorunun giderilmesi için çağrıda bulunmak istiyorum. Çünkü dediğim gibi coğrafik olarak eğimli bölgeye sahibiz. Bodrum yapma olanağımız çok zor. Otopark sorununun şehir imar planında çözüme kavuşturularak alınması gerekiyor.”

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.