SON DAKİKA
Hava Durumu

Metin Gündoğdu’nun şikayetine mahkeme “BERAT” dedi..

Gazete köşe yazarı Adem Çimiç ‘’SİYASİ REZALET’’ başlığı altında 2019 ılında yazdığı bir köşe yazısı nedeniyle AKP’nin Ordu vekili Metin Gündoğdu tarafından kendisine hakaret edildiği iddiasıyla C. Savcılığına suç duyurusunda bulumuştu. Adem Çimiç yazısında “LA METİN SEN KİMSİN” demişti. Mahkeme berat kararı verdi..

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2023 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://52haber.net/
Metin Gündoğdu’nun şikayetine mahkeme “BERAT” dedi..

Gazetemizin köşe yazarı Adem Çimiç’den şikayetçi olan ve hem de  duruşmasına gelmeyen Milletvekili Metin Gündoğdu’yu  temsil eden avukatı Oktay Çanak’da duruşmaya gelmeyerek Mahkemeye yazılı ifade gönderdiği görüldü.

Yazarımız Adem Çimiç’in “SİYASİ REZALET” başlığı altında 17 Aralık 2021 tarihinde yazdığı köşe  yazısının bir bölümünde AKP Milletvekili Metin Gündoğdu hakkında sarfetttiği  “TERÖRİST” sözünün Metin Gündoğdu tarafından makaslanarak sosyal medyada  paylaşılmış ve bana terörist diyerek hakaret ettiği gerekçesi ile önce Adem Çimiç hakkında yapılan basit yargılama usulü nedeniyle hapis ve para cezası verilmişti.

Çimiç, mahkemenin bu kararına itiraz ederek sosyal medyada eleştiri değil, gazeteci olarak bir köşe yazısı yazdığını yazının bütünü ile ele alınarak incelenmesi gerektiğini ifade ederek, hakkında 2. Kez duruşmalı olarak Ordu 1. Asliye mahkemesinde dava açıldı. Buradaki yapılan duruşmada ifadesini veren  Çimiç’in köşe yazısı duruşma hakimi ve savcısı tarafından incelenerek BERAT kararı verildi.

İŞTE MAHKEMENİN KARARI ..

Haber : yon gazetesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.