SON DAKİKA
Hava Durumu

GÜDEK:” KENDİ ÜRETTİĞİMİZİ, TÜKETMELİYİZ”

İrfan Çavuşoğlu ile Manşet programının konuğu Ünye Gıda Maddecileri ve Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek ile gündeme olan ekmek fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2022 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 12:05
Kaynak: Sabah
GÜDEK:” KENDİ ÜRETTİĞİMİZİ, TÜKETMELİYİZ”

Pandemi nedeniyle gıda sektörü sekteye uğradı.  Üretim düştü, fiyatlar arttı. Bu nedenle Ünye Gıda Maddecileri ve Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek konuya ilişkin şunları dile getirdi.

ÖNCELİĞİMİZ ÜRETİM OLMALI!

Başkan Güdek, “Gıda şu anda Türkiye’de olduğu gibi Ünye’de de birinci gündemde yer aldı.  Üretmeden, tüketmemeliyiz. Önceliğimiz bizim üretim olmalıdır. Bu kısıtlı üretim tabi ki bir bedeli oluyor. Bu nedenle bunların etkilerinin biz 2 senedir görüyoruz.  Bunun etkisi en çokta un da oldu. Üretimde gıda ilgili yapılan yatırımlarda şartlar bir kez daha bunu gösterdi. Sn. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı genelde yağda bir sıkıntı olmadığını söyledi. Ancak üretimin kısıtlı olmasından dolayı fiyatlardan pahalanmalar söz konusu. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ‘nun geçtiğimiz günlerde bir ihalesi vardı. Fırınlarda fiyat açısından biraz TMO fabrikaları süppanse ediyor. Bazı fırınlarımız indirimli ununu alabiliyor. Destekli fiyatlardan un fiyatı tahminim 300 destekli olmayan fiyatlar ise 400 civar bandında olduğunu görüyoruz” diye ifade etti.

PAHALANMA ENERJİDEN KAYNAKLI

Bu pahalanmanın asıl sebebi enerji kaynaklı olduğunu ifade eden Başkan Güdek, ”Enerji bu sektörün tamamını etkiliyor. Ukrayna Rusya tedarik ettiğimiz ürünler oluyor. Yatırımlarımız daha yoğun olursa gelecekte inşallah bu ithalatı da dışardan yapmış oluğumuz gıdayı inşallah bitiririz. Kendi ürettiklerimizde tüketiriz bu şekilde olması kanaatindeyim “ dedi.

Haber: Tuğçe Kaymak

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.