SON DAKİKA
Hava Durumu

Çınarsuyu’ndan, Yeni Yüzüyle Yaza Merhaba…

Ordu Büyükşehir Belediyesi İştiraki ORKENT A.Ş tarafından İşletmesi yapılan Çınarsuyu Tabiat Parkı yeni konseptiyle yaza “merhaba” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2023 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2023 10:09
Kaynak: IGF
Çınarsuyu’ndan, Yeni Yüzüyle Yaza Merhaba…

Ordu Büyükşehir Belediyesi İştiraki ORKENT A.Ş tarafından işletmesi yapılan ve içinde bungolov kır evleri, düğün salonu, plaj hizmeti, restaurant ve kamp alanları bulunan Çınarsuyu Tabiat Parkı yeni konseptiyle yaza “merhaba” dedi. 

Ayrıca Depremzede çocuklara ve yetişkinlere psikososyal destek vermek ve hayata hazırlamak amacıyla hazırlanan Cansuyu Çınarsuyu Psikososyal Destek Projesi’nin de uygulanacağı tesis yenilenen çehresiyle ilk konuklarını ağırladı. 

Kamuya açık alan…

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı, ORKENT Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, “Bundan birkaç ay evvel burada Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak tekrar yatırımlara girdik. Mevcutta bulunan ahşap ufak bungalovlarda duş ve tuvaletler yoktu. Hepsine duş tuvalet ekleyip şuan 140 yatak kapasiteli bir tesise dönüşmüş durumda. Mutfağına varıncaya kadar her şeyi yeniledik. Burası Ordulular, Ünyeliler için bir sosyal tesis, kamuya açık alan. Aynı zamanda burada Türkiye’ye örnek olabilecek bir projeyi de hayata geçirdik.” dedi. 

Psikososyal Destek Merkezi…

Cansuyu Çınarsuyu Psikososyal Destek Projesi ile ilgili açıklama yapan Şen, “Burası, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen Beni Hafife Alma Derneği’nin de içinde Cansuyu Çınarsuyu Psikososyal Destek Merkezi olarak ta hizmet verecek. Depremde ailesini kaybetmiş çocuklarımızın rehabilite edilebileceği, onları tecrit ederek değil doğal ortamlarda gönüllü ailelerle, gönüllü annelerle beraber onları hayat hazırlayacağız. Bunu yaparken de çevrelemeyeceğiz. Sizlerle beraber sivil toplum örgütleri ile beraber, derneklerle beraber onların burada hem eğitimlerini sağlayacağız hem el becerilerini kazandırıcı kurslar olacak. Aynı zamanda deniz kenarı, çam ormanları içinde 06-18 yaş arasındaki evlatlarımızı o psikolojik travmadan kurtarıp topluma ve ülkeye faydalı bir birey haline getirmek için böyle bir proje gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Çınarsuyu’na büyük bir yatırım yapıldığını vurgulayan Şen, “Burada yaklaşık 700 kişinin kullanabileceği bir etkinlik alanı oluşturduk. Batısından doğusuna kadar atık sistemine varıncaya kadar, doğalgazı dahi yoktu dağalgazı getirdik. Kışın bile burada konaklanabilecek bir fiziki ortam oluşturuldu. Tokat ve Niksar, Terme, Fatsa burayı bilir. Burası sizler için restore edildi. Buna Ünyeliler olarak siz sahip çıkacaksınız. Bunu yaşatacak olan da sizlersiniz. Buraya çok ciddi bir yatırım yaptık. Doğalgazından banyosuna tuvaletine varıncaya kadar altyapısına kadar, mutfağına kadar hizmete hazır.” diye konuştu. 

Şen konuşmasında şunları kaydetti, “Biz dedik ki yaptığımız çalışmaları yerinde görün. Plajıyla, piknik alanı, restoranı, konuklama alanları, bungalovları ile böyle bir alan yaratmaya çalıştık. Bu masmavi deniziyle çam ormanlarının içinde yapılan bu projeye desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum.” 

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.