SON DAKİKA
Hava Durumu

Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümünde Sergi Açıldı

Program Ünye Halk Kütüphanesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü nedeniyle açılan sergi ziyaretiyle devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2022 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2022 17:12
Kaynak: Sabah
Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümünde Sergi Açıldı

Programda Ünye Halk kütüphanesinde Çanakkale Zaferinin sergisiyle devam ederken Kütüphane Müdürü Erol Kocaoğlu, “Bütün dünyaya ders verdiğimiz bir destanın yıl dönümündeyiz. Yedi düvele karşı yapılan bu savaşta “Çanakkale Geçilmez” diye tarih yazan Atalarımızın yazdığı destanı anmak için buradayız. Bu özel sergide Çanakkale Zaferini anlatan, fedakârlıkları, iyilikleri ve nasıl kazanıldığını anlatmak istedik. Fotoğraf sergisi gezildikten sonra duyguların hissettiklerin yazmak isteyenlere de anı defterimiz var. Atalarımıza duygularını hislerini anlamamız gerekir. Eğer anlamazsak İstiklal marşında yazan “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı!” diyen dizleri söyleyerek, o toprakları ve parke taşlarında gezerek bu ülkeye hizmet ettiğimizi sanıyoruz diye söyledi.

Serginin açılış kurdelesini kesen Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel ve garnizon komutanı ile birlikte gerçekleşti.

Haber: Tuğçe Kaymak

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.