SON DAKİKA
Hava Durumu

BOZTEPE DOĞAL SİT ALANI İLAN EDİLMELİ Kİ KORUNSUN

Ordu Belediyesi dönemindeki 2005 yılında mecliste karar altına alınan “Boztepe Öngörünüm Plan Notları’’nın yeniden revize edilerek güncellenmesinin sağlanması gerekir.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 10:51
Kaynak: IGF
BOZTEPE DOĞAL SİT ALANI İLAN EDİLMELİ Kİ KORUNSUN

BOZTEPE DOĞAL SİT ALANI İLAN EDİLMELİ Kİ KORUNSUN

Bugün kamuoyunda oldukça yer alan Boztepe için daha önce yine bu sayfalardan Mimarlar Odası Ordu Şubesi olarak önerilerimizi sunmuş ve dikkat çekmeğe çalışmıştık. Boztepe’nin daha fazla bozulmasını önlemek için doğal sit alanı ilan edilmesi gerekir. Yada ikinci bir seçenek olan, Ordu Belediyesi dönemindeki 2005 yılında mecliste karar altına alınan “Boztepe Öngörünüm Plan Notları’’nın yeniden revize edilerek güncellenmesinin sağlanması gerekir.

BOZTEPE KAMU BİNALARIYLA ÇİRKİNLEŞTİ

Boztepe Öngörünüm bölgesinin bugün yaklaşık % 80 ‘ni Afete Maruz bölge tanımlamasıyla yapı yasağı kapsamı içerisinde. Ancak yapılan bakanlık müracaatlarıyla gerekli zemin inceleme çalışmaları yapılarak bu kapsamdan çıkarılabiliniyor. Bireysel yapı nezninde baktığımızda görünen birkaç yapı Boztepe’nin bütünsel doğal görünümünü bozmuş olsa da, mevzuat olarak aykırı bir durum tespit edilmemiştir.

YEREL YÖNETİMLERE ÇAĞRIMIZ VAR Bu noktada yerel yönetimlere önerimiz; bundan sonra bölgeyi daha fazla yormamak ve doldurmamak için özel imar planlarının yapılmaması ve 2005 yılında bile bir ihtiyaç olarak görülüp ‘’ Boztepe Ön Görünüm Bölgesi’” için yapılaşma parametreleri belirlenmişken bugün ivedilikle bu çalışmanın güncellemesinin yapılarak karar altına alınmasının sağlanmasıdır.

Kaynak: IGF

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.