SON DAKİKA
Hava Durumu

Esnaf Kefalet Kredi Borcu Yapılandırma 2020

Esnaf Kefalet Kooperatifi Esnaf Kredisi Şartları Esnaf ve sanatkarlara destek amacıyla verilecek olan esnaf kredisini kullanabilmek için gerekli şartlar bulunmaktadır. Krediyi kullanacak olan kişinin esnaf ve sanatkar olması gerekmektedir.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2020 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2020 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://52haber.net/
Esnaf Kefalet Kredi Borcu Yapılandırma 2020

Esnaf Kefalet Kredi Borcu Yapılandırma 2020

Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 220 bin esnaf ve sanatkarın gecikmiş 2 milyar lira esnaf kredisi yapılandırma uygulaması yapılacağı müjde geldi. Son başvuru tarihine kadar devam edecek yapılandırma uygulamasına geçen yıldan 30 Haziran 2020 tarihinden önce takibe düşen borcu bulunan esnaflara yapılandırma imkanı sunulacak. Geçtiğimiz yıllarda da anapara borçları yapılandırma kapsamında taksitler halinde ana para borç faiz tutarı bölünerek 24 aylık yapılandırma hesaplaması üzerinden esnaf kefalet kredi borcu yapılandırma bu yılda ayrıca devam ediyor. Borç yapılandırmasında peşin ya da taksitler halinde anaparaya faiz oranı uygulanarak hesaplanıyor. Borçlarını yapılandırmaya taahhüt eden ama borçlarını ödeyemeyen esnaflarda geçmiş dönemdeki borçlarına yapılandırma imkanına kavuşacak. Kredi yapılandırma başvuru işlemleri bağlı bulunulan esnaf odasına veya bankalara yapılabilecek. Kredi borcu olana esnafların yapılandırma başvuruları değerlendirildikten sonra yapılandırmada taksit istemeyen esnafların borçları faizsiz ödenecek fakat 12 ay taksit isteyen esnafın borcuna 8 faiz oranı yansıtılacak ve ödemeler bu şekilde gerçekleşecektir.

 

Esnaf Kefalet Kooperatifi Esnaf Kredisi Şartları

Esnaf ve sanatkarlara destek amacıyla verilecek olan esnaf kredisini kullanabilmek için gerekli şartlar bulunmaktadır. Krediyi kullanacak olan kişinin esnaf ve sanatkar olması gerekmektedir. Bu kuruluştan kredi kullanacak kişiler esnaf olmaktadırlar. Esnaf ve sanatkar siciline kayıt gerekmektedir, yoksa kayıt kredi başvurusunda bulunulmadan önce yaptırılmalıdır. Esnaf kredi kooperatiflerin faaliyet gösterdikleri bölgenin içerisinde esnafın iş ya da ikameti olması gerekir. Aynı zamanda esnaf kredisi kullanmak için gereken son şart ise başka bir esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifine ortağı bulunmaması gerekmektedir. Bu şartlar yerini getirilmediğinde esnaf kredisi başvurusu yapılmamaktadır. Başvurular sadece Halk bankasına yapılmaktadır. Kredi kullanılacağı zaman esnaf odası kişiye kefil olmaktadır.

Esnaflar tarafından kullandırılan kredilerin çoğu Halkbankası tarafından sağlanıyor.

Halkbankasından kullandırılan esnaf kredilerinin borçları 3 ay süre ile faizsiz olarak erteleneceği açıklandı.

  • Korona virüsü ile ilgili tedbirlerden olumsuz yönde etkilendiği için nakit akışı bozulan firmaların bankalara olan kredi anapara ve faiz ödemelerini asgari 3 ay öteleyecek ve gerektiğinde bu firmalara ilave finansman desteği sağlanacak.
  • İşleri olumsuz etkilendiğini beyan ederek talepte bulunan esnafların Halkbank’a olan kredi borçlarından, Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemelerini 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek.
  • İhracattaki geçici yavaşlama sürecinde kapasite kullanım oranlarının korunması amacıyla ihracatçıya stok finansmanı desteği verilecek.
  • Vatandaşlar için uygun ve avantajlı şartlarda kredi paketleri devreye alınması teşvik edilecek.
  • 24 Mart 2020 tarihinde Halkbank’ın yapmış olduğu açıklamaya göre esnaflara yönelik nakit ve kart alanında finansman desteği sunacağını bildirdi. Esnaflara yönelik olan bu destekte esnaf ayrımı yapılmaksızın 25.000 TL nakit ve 25.000 TL ticari kart desteği verilecektir.
  • KGF limitini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkartacak, kredilerde önceliği gelişmelerden olumsuz etkilendiği için likidite ihtiyacı oluşan ve teminat açığı bulunan firmalar ile KOBİ’lere verilecek.
  •  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.